Ontdek het Verdronken land van Saeftinghe

Welkom in Grenspark Groot Saeftinghe! Ervaar Grenspark Groot Saeftinghe, met zicht op de Westerschelde en de haven. Waai uit op de grens van land en water. Waar landbouwers de volle grond bewerken in harmonie met de natuur. Vol bijzondere vogels, zoals de kiekendief en tureluur.

Kom en beleef het zelf, die unieke combinatie van Landbouw, Natuur en Haven. Bezoek Grenspark Groot Saeftinghe en besef dat alles wat je ziet, ruikt en hoort gecultiveerd is. Man-made als het ware. En toch ook weer niet. Natuur en cultuur in een combinatie die enerzijds bevreemdend werkt, maar anderzijds zo vanzelfsprekend is, dat we rustig van een gemeenschappelijk DNA durven spreken. 'Het is zo gegroeid', zou je kunnen zeggen, en dat is nou precies wat het zo bijzonder maakt.

Op deze pagina geven wij je tips om jouw bezoek aan het Grenspark compleet te maken! Heb je zelf tips? Laat het ons dan zeker weten!

Het Verdronken Land van Saeftinghe is een uitgestrekte brak-water-wildernis. In dit unieke stukje oerlandschap zie, ruik en ervaar je het ritme van het getij, de invloed van de zee en van de rivier de Schelde. Durf jij het aan?

Als beschermd natuurgebied, maar vooral ook voor je eigen veiligheid, is een groot deel van Het Verdronken Land niet vrij toegankelijk.

De vloed kan er verraderlijk snel opkomen en wij zouden niet willen dat je ten prooi valt aan de zuigende modder. De gidsen van het Zeeuws Landschap nemen je graag mee het gebied in. Zij kennen het gebied met de vele diepe geulen en kreken als hun broekzak en weten naast de mooiste plekjes ook precies wat de gevaren van het slik kunnen betekenen.

Kijk op de site van Het Zeeuwse Landschap voor meer informatie en het boeken van een tocht.

Fotografie: Sven Dullaert

Afbeeldingen

Twitter

0  reacties

BEZOEK ONS VOOR MEER INFORMATIE IN DE INFOKEET!

Adres: Zoetenberm 6a, Beveren, België

Voor de actuele openingstijden, kijk hier.

 

Volg ons op social media

        

 

 

Cookie-instellingen