Veldstation

26-11-2019
2 reacties

Op deze pagina vind je alles over de lopende projecten en initiatieven in Grenspark Groot Saeftinghe!

Zelf een project of idee indienen of reageren op een project? Log in of maak snel een profiel aan op dit platform en maak deel uit van de snel groeiende groep Grenspark 'Bewoners'. Er gaat een wereld voor je open.

 

Doe jij al mee?

Ben of voel jij je betrokken bij Grenspark Groot Saeftinghe en heb je nog geen account? Registreer je via onderstaande button en denk, praat en doe mee!

Ik wil mij registreren

Ik wil inloggen

 

 

 

 

 

Na 55 jaar trouwe dienst is het zomerverblijf van Het Zeeuwse Landschap in Het Verdronken Land van Saeftinghe dringend aan vervanging toe. Onlangs werd de bouw van het nieuwe Veldstation toegekend aan aannemingsbedrijf van Hese Infra uit Middelburg.

Een nieuw Veldstation dat onderdak gaat bieden aan de vogelringers en onderzoekers van het schor en de daarbij behorende natuur is een welkome aanvulling op de vele ontwikkelingen in Grenspark Groot Saeftinghe. Na vele maanden van voorbereiding, ontwerp en aanbesteding is de kogel nu definitief door de kerk. Architectenbureau Ro&AD en Van Hese Infra uit Middelburg hebben samen een plan klaar voor de bouw van het nieuwe Veldstation. Het ontwerp van het Veldstation is volledig aangepast aan de identiteit en de positionering van het grenspark: Exclusief en uitdagend!

Deels op de wal en voor de andere helft op dertien meter lange palen die diep in de bodem van het schor worden gedrukt. Het is een hele uitdaging om binnen budget het gewenste gebouw neer te zetten. Toch is de aannemer er van overtuigd dat het gaat lukken. Jarenlange ervaring in het bouwen met duurzame, hergebruikte materialen geeft Van Hese Infra voldoende zelfvertrouwen om ook deze klus aan te gaan. Het zal uiteindelijk een nieuwbouw opleveren die volledig past in zowel de filosofie van de opdrachtgever als in de omgeving.

Hardhouten funderingspalen uit de veerhaven zijn zomaar een voorbeeld uit de trukendoos van dit innovatieve bouwbedrijf. In samenwerking met architectenbureau Ro&AD ontspruit er straks een Veldstation dat niet alleen perfect past in de omgeving, maar ook klaar is voor nog eens vijftig jaar beheer en onderzoek van de bijzondere natuur in de Saeftinghe. De unieke locatie van het bestaande zomerverblijf was reden genoeg om diepgaand te investeren in de ontwikkeling van het nieuwe gebouw. De keuze voor de combinatie Ro&AD/Van Hese is niet zo vreemd, wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar wat ze hebben gepresteerd bij de nieuwbouw van de Strandpost in Dishoek.

De locatie en het ontwerp van het nieuwe Veldstation bieden de Gastheren van Grenspark Groot Saeftinghe straks ook de unieke mogelijkheid om, buiten het broedseizoen natuurlijk, een bezoek aan het Veldstation op te nemen in hun rondleidingen. Onder begeleiding van Het Zeeuwse Landschap kunnen er zo bijvoorbeeld groepen vertrekken vanuit het Veldstation naar de Schaapskooi op de Noord. Voor al dit moois moeten we nog even geduld oefenen, maar zodra alle vergunningen rond zijn kan er naar alle verwachting begin 2021 worden begonnen met de bouw van alweer een mijlpaal in de ontwikkeling van Grenspark Groot Saeftinghe.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

2  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Dick Rakhorst 08-10-20 om 12:46

Zag dat er ook vogelringers mee doen Wij wonen als trotse (nieuwbakken) Zeeuwen sinds kort in Retranchement /Cadzand en laten onze ooievaars ringen door hele aardige mensen uit Emmen!!

Dat komt omdat Belgen dat niet mogen blijkbaar Kan iemand hier helpen? Geef graag meer info

Grenspark Groot Saeftinghe 08-10-20 om 15:08

Beste Dick Rakhorst,

Je kunt het beste even contact opnemen met Alex Wieland (06 50419181) voor meer informatie. 

 

BEZOEK ONS VOOR MEER INFORMATIE IN DE INFOKEET!

Adres: Zoetenberm 6a, Beveren, België

Voor de actuele openingstijden, kijk hier.

 

Volg ons op social media

        

 

 

Cookie-instellingen